Restauratie Monument

Restauratie van een historisch monument in Beieren

Het voormalige postkantoor staat onder monumentenzorg en wordt op het moment volledig gerenoveerd en herbestemd voor nieuwe doeleinden. Op basis van het renovatieplan zullen alle vier de verdiepingen een andere bestemming krijgen: Op de begane grond komt een kleuterschool, op de eerste verdieping een evenementenzaal, op de tweede verdieping vier kantoren en op de bovenste verdieping worden twee woningen gerealiseerd. 

Ik heb dit project als projectleider voor de bouwtekeningen overgenomen. Het belangrijkste was in eerste instantie de exacte opname van het bestaande gebouw en een exacte inventarisatie van de beschadigde componenten. Het meest uitdagende in het technische ontwerp was de verbetering van de plafonds, vanwege de gewenste geluidsisolatie en de vereiste brandveiligheid. Bovendien was de integratie van de nieuwe technische installaties een grote uitdaging, welke om veel creativiteit vroeg.

Händel Junghans Architekten

Projectleider

Werkzaamheden
  • ontwerp
  • vergunningsaanvraag
  • toestemming monumentenzorg
  • planning
  • bouwteam vergaderingen
  • afstemming adviseurs
  • bouw- en constructietekeningen
  • ondersteuning bouwbeheer

In uitvoering